Ons gebouw

De patriciërswoning waar Mijn Huis haar burelen houdt werd aangekocht in december 1977 en in gebruik genomen op 1 maart 1978.
De woning werd oorspronkelijk gebouwd in opdracht van Victor Dedoncker die architect Gustave Mattelaere uit Kortrijk aanstelde als architect. Victor Dedoncker was wijnhandelaar, gewezen provinciaal raadslid, voorzitter van de Burgergodshuizen en “weldoener voor armen en bejaarden”. Hij overleed in 1900 en in 1902 werd de woning in uitvoering van zijn testament verkocht aan Emile Lefevre voor de prijs van 30.550 BEF. Na de dood, in 1926, van Emile Lefevre die van 1914 tot 1921 burgemeester van Harelbeke was, bleef zijn echtgenote er wonen tot het gebouw in 1933 verkocht werd aan Robert Bossuyt die van 1933 tot 1946 burgemeester van Harelbeke was. Robert Bossuyt herstelde de woning in ere en voorzag het van alle nutsvoorzieningen en comfort.
Op 21 december 1977 kocht Mijn Huis de woning aan bij akte, verleden voor notaris Saey te Deerlijk.

De woning wordt vooral getypeerd door de neo-classicistische, ietwat eclectische stijl van het interieur die ingericht werd in opdracht van Robert Bossuyt. Uit vrees voor een nieuwe oorlog liet Robert Bossuyt in 1936 een schuilkelder bouwen die tot op heden nog steeds toegankelijk is.

In de loop van 1997 en 1998 werd het gebouw in opdracht van cvba Mijn Huis gerenoveerd met het nodige respect voor de bestaande inrichting en ornamenten.

Ondanks de prachtige ligging en de waardevolle inrichting van het gebouw was het echter niet geschikt als bureelgebouw. Het gebouw was overigens volstrekt ontoegankelijk voor minder valide personen en senioren.

In januari 2011 werd dan ook beslist om het gebouw volledig te renoveren en uit te breiden. Er werd gestart met de renovatie van de voorgevel maar ook de centrale verwarmings- en elektriciteitsinstallatie werden aangepakt. Het schrijnwerk op de achtergevel werd vernieuwd en de zolderruimte geïsoleerd. In de kelder verwijderde een gespecialiseerd bedrijf alle asbest. Het gebouw is nu ook voorzien van een aangename refter en door middel van een ruime lift is het ganse gebouw toegankelijk geworden voor rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen.

Aan de achterzijde bouwde Mijn Huis 186m² bureelruimte bij. Hier is er plaats voor 7 medewerkers. Zij hebben eveneens de beschikking over een ruime en comfortabele wachtruimte en drie spreekplaatsen waar de huurders in alle discretie kunnen ontvangen worden. Beneden is er ook een uitgebreid rolarchief gebouwd.

De nieuwe en de gerenoveerde gebouwen werden op 27 oktober 2013 plechtig in gebruik genomen.