Project voor personen met een beperking

Koning_Albertstraat_24_voor_YOUTUBE.jpg

Mijn Huis wordt steeds vaker geconfronteerd met vragen van personen met een beperking naar aanpassingen in de woning die zij huren van de bouwmaatschappij.

Ook deze mensen laat cvba Mijn Huis niet in de kou staan.

De raad van bestuur besliste daarom eind 2010 reeds om, waar mogelijk, een aantal bestaande woningen aan te passen aan de specifieke noden van personen met een beperking. Hiertoe worden alle doorgangen of deuren verbreed of vervangen door schuifdeuren, er wordt een inloopdouche en een aangepaste keuken voorzien.

Het is de bedoeling om op termijn per gemeente een tweetal woningen in te richten op maat van bijvoorbeeld rolstoelgebruikers.

Tevens probeert Mijn Huis tegemoet te komen aan vragen van huurders om kleinere aanpassingen te realiseren in functie van persoonlijke mobiliteitsproblemen. Hierbij wordt bijvoorbeeld een oude douche of bad vervangen door een inloopdouche. Dit gebeurt vanzelfsprekend enkel wanneer de badkamer zich op het gelijkvloers bevindt. In ondergrondse garages worden -waar mogelijk- stopcontacten geplaatst, ten behoeve van mensen met een electrische scooter. Wij kunnen natuurlijk niet aan alle wensen ineens voldoen. Mijn Huis dient hieromtrent eveneens rekening te houden met haar financiële mogelijkheden. Gerichte vragen van huurders zullen echter één voor één bekeken worden en iedere woning die vrijkomt, wordt onderzocht op de mogelijkheid tot aanpassing.