Plaatsbeschrijving

Vooraleer de sleutels worden overhandigd, wordt er door een vertegenwoordiger van onze maatschappij een plaatsbeschrijving opgemaakt. Deze plaatsbeschrijving bevat een gedetailleerde beschrijving van de toestand van de woongelegenheid. Dit gebeurt in aanwezigheid van de nieuwe huurder (en meestal ook de vertrekkende huurder).

De plaatsbeschrijving wordt aan de huurovereenkomst gehecht en samen geregistreerd. Bij het verlaten van de woongelegenheid wordt opnieuw een plaatsbeschrijving opgemaakt. Beide plaatsbeschrijvingen vormen de basis voor het al dan niet aanrekenen van huurschade. Het zijn dan ook zeer belangrijke documenten. De helft of een vierder van de kosten van de plaatsbeschrijving worden aangerekend aan de vertrekkende en/of nieuwe huurder.

Naast de plaatsbeschrijving worden ook de meterstanden van water, elektriciteit en gas opgenomen. De vertegenwoordiger van onze maatschappij heeft in principe de nodige verhuisformulieren bij.

Voor de watermeter zijn dit de standaardformulieren van De Watergroep,deze worden steeds door CVBA Mijn Huis aan De Watergroep bezorgd. U hoeft hiervoor geen verdere stappen te ondernemen. 

Voor elektriciteit en gas werken wij enkel met standaard energieovername-documenten,uitgeschreven door de VREG. U dient de meterstanden met het ingevulde VREG-document zo snel mogelijk aan uw energieleverancier te bezorgen.  Doet u dit niet onmiddellijk, loopt u het risico dat de energielevering door de netbeheerder stopgezet wordt.  Kosten om deze weer in dienst te stellen, zijn steeds ten laste van de huurder.

In de woongelegenheden zijn er aansluitingspunten voor kabeltelevisie,internet en telefoon. Evenwel dient de nieuwe huurder zelf de aansluitingen aan te vragen.