Project voor mindervaliden

#youtube

Mijn Huis wordt steeds vaker geconfronteerd met vragen van minder valide personen voor aanpassingen in de woning die zij huren van de bouwmaatschappij.

Ook deze mensen laat cvba Mijn Huis niet in de kou staan.

De raad van bestuur besliste daarom eind 2010 reeds om, waar mogelijk, een aantal bestaande woningen aan te passen aan de specifieke noden van minder valide personen. Hiertoe worden alle doorgangen of deuren verbreed of vervangen door schuifdeuren, er wordt een inloopdouche voorzien en een aangepaste keuken.

Momenteel werden reeds twee woningen - te Beveren-Leie en Ooigem- met succes aangepast. Tot grote voldoening van de huurders.

Binnenkort start de renovatie van een appartement te Vichte en in de nabije toekomst worden nog enkele renovaties te Bavikhove en Lendelede gepland. Het is de bedoeling om op termijn per gemeente een tweetal woningen in te richten op maat van bijvoorbeeld rolstoelgebruikers.

Wij kunnen natuurlijk niet alle wensen ineens voldoen. Mijn Huis dient hieromtrent eveneens rekening te houden met haar financiële mogelijkheden. Gerichte vragen van huurders zullen echter één voor één bekeken worden en iedere woning die vrijkomt wordt onderzocht op de mogelijkheid tot aanpassing.